maanantai 31. maaliskuuta 2014

Aurinkoinen Florida // Sunny Florida


Niin kuin otsikko jo hyvin kertookin, lähdettiin siis Spring Breakin ajaksi lämpöiseen Floridaan. Otettiin koulusta lomaa viikoksi, ja lähettiin siis jo viikkoa aiemmin kuin varsinainen loma alkoi. Host perhe ajoi Floridaan, mutta nappasin lentokoneen ja nautin vain 4 tunnin istuskelusta sen 30 tunnin sijaan.  Ei ihan kauheasti napannut istua seitsemän muun hengen kanssa 30 tuntia, ja toisekseen autossa ei ois ollu ees tilaa mulle ja mun tavaroille J

Like the topic says, we took a two weeks vacation to Orlando, Florida, during Spring Break. While my host family was driving 30 hours I spend the first weekend with Emma(from Sweden) and on Sunday I moved to my Area Rep’s house , who took me to the airport on Monday. Instead of sitting 30h in the car I arrived to Florida on Tuesday after 4h in the plane J

Perhe lähti perjantaina kun mä olin vielä koulussa, ja koulun jälkeen Emman(ruotsalainen vaihtari) host äiti tuli hakemaan mut niille viikonlopuksi. Vietin siis Emman kanssa yökyläillessä pe-su, ja sunnuntaina matkustin tien toiselle puolelle area repin luokse, joka sitten maanantaina ajoi mut lentokentälle.
We made some Swedish Chocolate Balls with Emma :)
Olin perillä Floridan Orlandossa vasta tiistain puolella, eli mentiin sitten suoraan nukkumaan. Tiistaina mentiin käymään Disney Downtownissa ja Disney Boardwalkissa, jossa sitten vuokrattiin semmoset nelipyöräset pyörät ja ajettiin niitä sen pienen järven ympäri.
Downtown Disney

Downtown Disney

Downtown Disney

Downtown Disney

Disney Boardwalk

Disney Boardwalk

Keskiviikkona vuokrattiin toinen auto päiväksi ja ajettiin Vero Beachille, eli Atlantin puoleiselle rannalle.  Ennen kuin päästiin rannalle mentiin käymään semmosessa citrus museossa. Tarkoituksena oli vaan kysyä et jos niillä olisi ollut kaupungin karttaa, mutta päädyttiinkin maailman tylsimmälle opastetulle kierrokselle, joka kertoi appelsiineista, miten ja milloin niitä kerätään yms. Sieltä ne vielä ohjasti meidät pienelle appelsiinien pakkaus tehtaalle, jossa sielläkin otettiin opastettu kierros ja ostettiin muutama appelsiini, joka olikin ainoa hyvä juttu mitä noista kierroksista jäi käteen, sillä noi appelsiinit oli parhaita mitä olin koskaan syönyt.

Sen jälkeen kun oltiin opittu tarpeeksi appelsiineista jatkettiin matkaa kohti hiekkarantoja. Oli aivan ihanaa päästä taas rannalle ja näkemään meri yli seitsemän kuukauden jälkeen. Täällä USAssa kun on jo tullut oleskeltua yli 240 päivää, mikä myös tarkoittaa että kotimatka Suomeen alkaa jo alle 80 päivän päästä.  Rannalla vietettiin jonkin aikaa, ennen kuin aloitettiin kotimatka takaisin Orlandoon.
Torstaina aloitettiin Disney puistot, joita on siis yhteensä neljä, plus vesipuistoja, joihin ei menty. Ostettiin siis viiden päivän liput, eli jokainen puisto tuli kierrettyä ja yksi kahteen kertaan. Ensimmäinen puisto, josta aloitettiin oli Magic Kingdom, varmaankin parhaiten tunnettu, sillä sieltä löytyy se hieno Disney Linna J Käytiin erilaisissa laitteissa ja kävelttin ympäri puistoa koko päivä.Perjantaina mentiin seuraavaan puistoon, Animal Kingdomiin, joka on siis eläinpuisto ja huvipuisto samaan aikaan. Mun hostsiskot sai mut jollain ihme keinolla raahattua kolme kertaa Mount Everest vuoristo rataan, joka siis menee etu- ja takaperin, ”Mount Everestin” sisällä. Ne jotka tuntee mut hyvin tietää, että mä yleensä välttelen vuoristoratoja…
The Tree Of Life
Lauantaina meillä oli ”vapaa päivä” ja oleskeltiin vaan hotellilla ja uiskenneltiin uima-altaissa nautiskellen lämpöisestä auringosta.

Sunnuntaina oli taas puistopäivä ja mentiin Epcot-nimiseen puistoon, joka periaatteessa sisältää kaksi eri puistoa. Toinen perustuu tulevaisuuteen, avaruuteen ja innovatiivisuuteen, eli monet laitteista oli avaruus-teemaisia, tai esim. TestTrack, jossa suunnitellaan oma urheiluauto ja sitten se ”testataan” semmoisella radalla. Epcotissa jonot voi venyä tosi pitkiksi ja tuohon TestTrackiin me odotettiin hieman yli tunti ja pisin jonotus aika jonka näin oli 140 minuuttia. Toinen osa Epcotista on eri maita edustettuina eli Meksiko, Norja, Saksa, Italia, Japani, USA, Kiina, Marokko, Iso-Britannia ja Kanada. Jokaisella on osa ympäri sitä järveä ja niille on rakennettu erilaisia rakennuksia ja ravintoloista edustamaan sen maan kulttuuria. ”Saksassa” mentiin syömään saksalaiseen buffet ravintolaan, mikä oli tosi hyvä. Disney tekee yhteistyötä noiden maiden kanssa, tarjoamalla työpaikan ja asunnon tietyksi ajaksi Orlandon Disney Worldissä. Eli kaikki noissa Epcotin ”maissa” työskentelevät on kotoisin kyseisistä maista ja yleensä omaavat kullekin maalle ominaisen aksentin J

German Restaurant// saksalainen ravintola
Ilotulitukset illalla// fireworks
Sunnuntaina vaihdettiin myös hotellia, kun ensimmäinen viikko tuli täyteen. Meillä oli siis molemmissa hotelleissa kahdeksan hengen huoneet keittiöineen sun muineen, eli kokkailtiin siellä lähes joka päivä.
Maanantina oli taas vapaa päivä ja oleskeltiin huoneessa, sillä sää oli melko viileä ja pilvinen.
Tiistaina mentiin viimeiseen puistoon eli Disney Hollywood Studios. Siellä käytiin muutamassa laitteessa ja katsottiin muutama esitys. Siellä on myös American Idol Experince eli pienimuotoinen American idols esitys, johon pääsee esiintymään jos menee pienimuotoisten karsintojen  läpi. Päivän paras, joka siis yleisö äänestää saa kultaisen lipun, eli pääsee jonon eteen oikeassa American Idolisin karsinnoissa.Keskiviikkona oli mun viimeinen päivä Floridassa, ja se vietettiin taas Epcotissa, sillä ensimmäisen Epcot päivän 12 tunnin kiertelyn jälkeen ei oltu vielä nähty läheskään kaikkea.
It got cold on Wednesday...// Lämmin sää riitti
Tiistaihin asti, mutta keskiviikko oli kylmempi
Torstaina olikin sitten aikainen herätys ja lentokentällä, sillä lento takaisin Denveriin lähti jo heti kahdeksan jälkeen aamulla.  Loppuviikon ja viikonlopun vietin taas Area repin luona, tosin nappasin jostain mukavan yskän ja nuhan, ja area reppikin oli kipeänä, että se viikonloppu menikin sitten sängyssä makoillen ja kotiläksyjä tehden.

The Florida week’s schedule:
Tuesday: Disney Downtown and Disney Boardwalk
Wednesday: Road trip to Vero Beach(AWESOME!!) and the citrus museum(the most boring thing ever!!)
Thursday: Magic Kingdom
Friday: Animal Kingdom
Saturday: Free day J swimming and relaxing at the hotel
Sunday: Change of hotels, Epcot and German restaurant @Epcot
Monday: Free day, chilling at the hotel
Tuesday: Disney Hollywood Studios
Wednesday: Last Day, Epcot again J
Thursday: Flying back to Colorado

The rest of the week and the weekend I spent at my Area rep’s house, though I was able to catch a cold or some kind of allergy from Florida, and spent the weekend in bed laying and doing homework. 
I loved Florida, and it was so nice warm there that I was really thinking if I should just stay there and not come to Colorado or Finland J I hope Colorado is gonna get warmer soon too, and that I would be able to enjoy the Colorado summer before I go back to Finland in less than 80 days. In few weeks there’s gonna be prom and then it’s a long time without almost any breaks before Graduation and summer break.

Kaiken kaikkiaan loma oli tosi kiva ja sää oli ihanan lämmin, Coloradonkin pitäisi hiljalleen saapua kevääseen, mutta täällä nämä sanovat että lunta saattaa tulla vielä toukokuussakin.
Parin viikon päästä on luvassa Prom, ja sen jälkeen onkin pitkä rupeama koulua, ennekuin kesäloma ja Graduation koittavat.

Terveisiä Coloradosta,

Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti